Kategorier
Uppsnappat

Premiär för tv-serien The Newsroom

I dag visas det första avsnittet av The Newsroom, från skaparen av The West Wing – Aaron Sorkin. Serien har världspremiär för amerikanska tv-tittare.

Själv tycker jag att det är lite konstigt att inte nyhetscirkusen är föremål för fler dramaproduktioner, eftersom nyhetspulsen i sig innehåller så mycket potentiell dramatik och action i stort och smått. I The Newsroom verkar man ha fångat just detta och sedan förstås applicerat ett lager av socialt trassel ovanpå det.

Jeff Daniels spelar det bångstyrige nyhetsankaret Will McAvoy som av trailer-klippen att döma inte har gett upp hoppet om att kunna förändra världen till det bättre, samtidigt som han måste tampas med ett nyhetsprogram som tappat tänderna. Förstås utspelar sig serien på en tv-station och såklart är ankaret en gråhårig herre men förhoppningsvis lyfter manuset det ganska klyschiga sceneriet.

Uppdatering: Bloggen Älskade Dumburk skriver att serien kommer att visas i Sverige, med start 9 september 20:00 på C More Series och C More Series HD.

Nick Näslund
Mediemänniskan.se

Av Nick Näslund

Multijournalist med erfarenhet av nyhetswebb, press, radio och tv.

3 svar på ”Premiär för tv-serien The Newsroom”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.