Kategorier
Uppsnappat

Därför blir jag imponerad av Sky News

Svep med korta nyheter utan påa ger tempo på Sky News, som återanvänder material på ett smart sätt.

Dygnet runt-sändande nyhetskanaler har ofta ett stort problem att lösa: vad fyller man med, när det inte är ett dramatiskt breaking news-läge? Här är Sky News en föregångare, som får det att kännas fräscht under lång tid framför tv:n.

I jämförelse med BBC World, CNN och Al Jazeera English upplever jag att Sky News har mer kvantitet än sina konkurrenter. Jo du läste rätt – kvantitet. Många korta nyheter ger bredd och överblick. Det händer ju så ofantligt mycket i världen, så att bara varva mellan tre toppnyheter blir för tjatigt.

Nyheterna behöver heller inte alltid en påannons. Det klarar reportern bra, alternativt visas en förtydligande skylt i bild. Som tittare förstår jag direkt vad det handlar om. Svepen med – vad jag uppfattar som – delvis återvunnet nyhetsmaterial och korta klipp från fördjupande intervjuer, gör att det alltid känns fylligt.

Samtidigt återkommer de traditionella nyhetssändningarna, i en världsledande studiomiljö.

Även live-känslan är påtaglig. Reportrarna är ute, längre fram vid fronterna, än jag personligen tidigare sett hos de internationella konkurrenterna. Möjligen är det tilltalet som gör att det känns så?

– Sky News är ett föredöme när det gäller att vara som de själva säger ”on the place”. Det vill säga där det har hänt, live i regn eller blåst, skriver TV4:s programdirektör på deras medieblogg.

TV4 sneglade också en hel del på Sky News när de byggde om TV4 Nyheternas studio.

Av Nick Näslund

Multijournalist med erfarenhet av nyhetswebb, press, radio och tv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.