Kategorier
Uppsnappat

Nyhetsankare ”hänger” med sina tittare via Google Plus

Skärmdump

Det amerikanska nyhetsankaret Sarah Hill på bolaget Komu-tv i Missouri bjuder in sina fans till bakom-kulisserna-snack under morgonens nyhetssändningar.

Google Plus tjänst Hangouts, en slags öppen videokonferens, används också av Sarah Hill i tv-kanalens direktsändningar för att intervjua folk om vad de tycker om dagens nyheter. Det blir ett slags panelsoffa med kanalens egna tittare, vilket känns fräscht.

Chatten med tittarna på Google Plus

Läs tv-kanalens egen text om idén

Komu-tv har en bakgrund med att sätta tittaren i centrum, bland annat genom att låta nyhetssändningar domineras av tittarnas eget material. Video: Se en trailer för det här.

Av Nick Näslund

Multijournalist med erfarenhet av nyhetswebb, press, radio och tv.

5 svar på ”Nyhetsankare ”hänger” med sina tittare via Google Plus”

Skall bli väldigt spännande att se hur slutprodukten kommer att se ut, tycker tjänsten blir mer och mer intressant för var dag som går. Något jag finner tråkigt är att det inte är tillräckligt många som jag har i mina kretsar som verkligen använder tjänsten vilket gör att man känner sig väldigt ensam.

Ett stort minus är att om ingen annan lägger in dig i en krets så får du ej ta del utav något utan endast dela ut, gäller att båda parterna har ett intresse av att dela information med varandra.

Ja, risken är att det känns ensamt. När jag surfar runt på Google Plus är mycket stängt, i motsats till Facebook. Det kan ju vara ett argument för att Google Plus inte kommer att bli ett så stort hot mot Twitter, eftersom twittrandet oftast är öppet för alla att följa.

Svara

Vad är ditt första intryck utav Google+ utifrån ditt intresse för mediebranschen?

Ska men se den som en uppstickare mot Facebook eller som ett helt annat sätt att nå fram till folk inom sina kretsar?

Jag tror att det kan vara ett alternativ till både Twitter och Facebook, men hur stort det blir tror jag beror på om vanligt folk kommer att använda det. Facebooks största konkurrensfördel är att ”alla” befinner sig där, vilket gör sajten praktisk för kommunikation. De flesta vanliga användare vill begränsa antalet sociala sajter som de använder, tror jag. Samtidigt verkar Google Plus vara lätt att komma in i, om man har erfarenhet av Facebook.

För att svara på din fråga tycker jag att Google verkar ha lanserat Plus just för att slå hål på Facebook-bubblan. Det ska bli spännande att se om de lyckas.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.