Kategorier
Uppsnappat

Nya gp.se öppnar permanent chatt

På onsdagen släppte GP sin nya sajt. Under huven innehåller den flera spännande nyheter – bland annat en permanent chatt med GP:s nya dialogredaktör under vardagar.

Förändrad topp

Enligt GP själva innebär den nya sajten att de kan presentera de viktigaste nyheterna i topp på ett bättre sätt än tidigare. Den nya sajten har ett brutet flöde – under toppnyheten ligger tre prioriterade puffar i en vågrät rad. Bilderna får ta en större plats, som sig bör när en nyhetssajt gör om 2012.

Ska fokusera på mobilen

Den nya sajten är inte följsam och mobilsajten och nyhetsappen har inte gjorts om. Men på sin utvecklingsblogg hintar GP om att de i framtiden kommer att ha mobilen som sitt huvudfokus.

– Vi har skapat en mycket enklare och effektivare design som också är början på anpassningen till fler skärmstorlekar och format via mobil, läsplattor och datorer, berättar designern Karin Hansson Ivanetti på GP:s utvecklingsblogg.

Spännande chatt

GP vågar öppna för publikdialog i realtid och öppnar en chatt med redaktionens dialogredaktör. Chatten ska vara igång på vardagar.

Det här är ett spännande grepp, som jag tror bidrar till en närmare relation med publiken – och en snabbare väg in för de som vill tipsa. Bland de allra första att använda en ständigt öppen chatt var tidningen Norran som jag skrivit om tidigare.

Blåljusdygnet får egen sida

Polis- och trafiknotiser får ett eget flöde på nya gp.se.

Färg och form har hämtat mycket från tidigare versioner. Den mest slående förändringen är att innehåll lyfts upp på ett annat sätt och att nya tjänster tillkommit.

Under hösten har GP vid flera tillfällen nått över 600 000 unika webbläsare per vecka.

 

Relaterad läsning:

Branschpressen om nya gp.se:

Nick Näslund
Mediemänniskan.se

 

Av Nick Näslund

Multijournalist med erfarenhet av nyhetswebb, press, radio och tv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.