Kategorier
Uppsnappat

34 journalist-filmer du kanske inte har sett

Tidigare i våras skrev Jeremy Porter (journalistics.com) totalt 4 700 tecken om 34 olika filmer med journalist-tema. Allt från musikaler till The Girl with the Dragon Tattoo finns med i listan.

Jag inser att jag har lite kvar att se. Jeremy Porter använde sitt sociala nätverk och drog in mängder av filmtips.

På listan finns musikalen The Newsies från 1992 som handlar om en strejk bland tidningsutdelare 1899. ”Ett måste” är tydligen att se drama-komedin Broadcast News från 1987. Typografi-dokumentären Helvetica (2007) har åtminstone jag själv missat.

Länk: Här är hela listan – 34 filmer om journalister

Av Nick Näslund

Multijournalist med erfarenhet av nyhetswebb, press, radio och tv.

7 svar på ”34 journalist-filmer du kanske inte har sett”

Stort tack för tipsen! Jag har nästan inte sett några av dem – utom just Helvetica och Broadcast news (den senare är rätt träffande får man nog säga). Och Citizen Kane så klart, och Djävulen bär Prada… Men ska genast ta tag i listan. Inte minst dokumentärerna låter lovande!

Kan förresten nämna att Nils ”Grävandets ABC” Hanson på fullaste allvar tipsar om All the president’s men som ett sätt att lära sig en del om grävande journalistik.

Men jag skulle gärna se en lista på tv-serier om journalistik, om du orkar någon gång? Jag kan tipsa om två – fantastiska State of play (brittisk, från 2003) – icke att förväxlas med den amerikanska filmen på listan. Grymma skådisar, verkligen sevärt! Och så klart Vita huset, som ger en rätt intressant bild av samspelet mellan politiker, tjänstemän och reportrar. ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.