Kategorier
Uppsnappat

4 saker som journalister bör veta om Iphone 4S

I tisdags avslöjade Apple sin nya Iphone-modell, en smartphone som är vanligt inte minst bland journalister. De tidigare modellerna har också varit ett smidigt arbetsverktyg för reportern.

Amerikanska Poynter.org har sammanfattat flera nyttiga saker att känna till om den nya Iphone-modellen och operativsystemet iOS 5.

8-megapixelkamera

Iphone får den mest kraftfulla och avancerade kameran någonsin, enligt Poynter. Den kommer också att kunna filma i HD-video-kvalitet. Kameran är också snabbare än tidigare och man behöver bara vänta en sekund på den första bilden, sedan går det dessutom snabbare.

Gömmer annonser

Den inbyggda webbläsaren Safari gör det lättare att läsa texten på nyhetssajter. Den ska kunna fokusera på textkolumnen och utelämna de flesta andra element på en sajt. Svårare att göra reklam eller puffa för annat innehåll, lättare för läsaren att koncentrera sig på själva artikeln. Safari ska också innehålla en lista där du kan spara undan saker du vill läsa senare.

Tidningshylla

Apples nya operativsystem för mobila enheter innehåller en separat butik där läsaren ska kunna handla och läsa tidningar och magasin.

Lätt att twittra

Nya Iphone ska göra det lättare att twittra om saker från vilken app som helst. Du ska inte behöva öppna upp en särskild app för att kunna twittra.

Poynter.org tar faktiskt upp fem saker värda att känna till, här är hela artikeln.

Av Nick Näslund

Multijournalist med erfarenhet av nyhetswebb, press, radio och tv.

2 svar på ”4 saker som journalister bör veta om Iphone 4S”

När kommer dina fyra tips som journalister bör veta om Android? Eller om Windows Phone? WP har redan integration av Twitter, för tweets, för bilder osv.

Tack för din kommentar! Jag kommer att tipsa om mer tekniska verktyg framöver i en serie blogginlägg. Iphone är absolut inte den enda mobilen som journalister kan använda, men den är mycket dominerande på svenska redaktioner.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.