Kategorier
Uppsnappat

Nyhetskanalen Alltid Nyheter slutar att sända


Sveriges Radios nyhetskanal Alltid Nyheter tystnar på torsdag kväll. Fyra månader på prov blev totalt tio månader – men nu är det slut och projektet ska utvärderas.

– Företagsledningen kommer så småningom också besluta om Alltid Nyheter ska återuppstå i någon form, skriver projektledaren Markus Boger på Alltid Nyheters webb.

Nyhetskanalen har kritiserats för att bara vara på tårna under kontorstid men har också hamnat rätt, mitt i flera stora nyhetslägen. Markus Boger listar själv Khadaffis fall, Juholtaffären, Saudiaffären och Herculeskraschen. Kanalen har sänt nyheter från hela Sveriges Radio och plockat inslag från bland annat de 25 lokala stationerna och från genreredaktionerna.

Flexibla nyhetstider

Ett resultat av Alltid Nyheters flexibla tänk har varit nyhetsuppdateringarna i Radiosporten på kvällarna i P4. Där har nyheterna inte styrts av speciella sändningstider, utan lyssnaren har uppdaterats om övriga nyheter när det passar i sportsändningen.

Nu ska projektet utvärderas.

– Redan nu kan sägas att mängden nyheter definitivt räcker till för att kunna fylla en ständigt flödande nyhetskanal med relevanta och intressanta nyheter, skriver projektledaren.

Lyssna på Alltid Nyheter på sverigesradio.se

Nick Näslund
Mediemänniskan.se

 

Av Nick Näslund

Multijournalist med erfarenhet av nyhetswebb, press, radio och tv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.