Kategorier
Praktiska journalisttips

Gör som Ingvar, 70 – lär dig skriva rätt på tangentbordet

Snart 70-årige Ingvar har hittat Mediemänniskans guide till hur man skriver med rätt fingersättning.

I veckan fick jag en mycket trevlig kommentar till guiden, där han berättade att han använder den.

Trots att det inte är huvudtemat för bloggen, så är det tangentbordsguiden som får överlägset flest besök. Många går in flera gånger, vilket kan betyda att de faktiskt övar ambitiöst.

Jag ser att många journalister ännu inte har lärt sig det här. Pekfingervalsen eller egna utformade system, där man måste ha blicken på tangentbordet hela tiden, har ersatt det smidigaste sättet.

Själv lärde jag mig skriva på en elektrisk skrivmaskin. Min pappa tyckte att det var en bra kunskap att ha – och det kan jag nu, såhär i efterhand, skriva under på. Det går otroligt mycket snabbare att skriva texter, surfa, skriva av information som finns på papper och mycket mer. Även efter jobbet har jag mycket nytta av att kunna skriva rätt – bland annat när jag betalar räkningar.

Nick Näslund
Mediemänniskan.se

Av Nick Näslund

Multijournalist med erfarenhet av nyhetswebb, press, radio och tv.

2 svar på ”Gör som Ingvar, 70 – lär dig skriva rätt på tangentbordet”

Det är sent, men inte FÖR sent, fastän mörkret syns tätna och aftonens stjärnor lysa så klent över kvällande moln och tankar som irra. Gick livet så fort – och var så förvirrat?
Då sätter jag mig ner vid tangentbordet mitt och har en liten lektion för mig själv. Och se: min själ finner vila i detta: att ej höva se, men alltmera, allt bättre, alltmer utan fel få fram vad jag ville berätta..
Det är ju så mycket jag ville berätta..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.