Kategorier
Uppsnappat

Dolda kameran föddes som radioshow

Bakgrunden till det klassiska tv-formatet är i sig lika underhållande.

Kategorier
Reflektioner

Det här kan lokala nyhetssajter lära sig av Gossip girl

I tonårsdramat Gossip girl som tv-sändes 2007 till 2012 binds berättelsen ihop av en bloggare som vet allt om tonåringarnas liv på Manhattan.

Kategorier
Uppsnappat

Youtube-produktioner linjär-tv-fieras

#meg14 | Etablerad media ger sig ut på Youtube och flyttar samtidigt in både Youtube-stjärnor och Youtube-produktioner till linjär tv.

Kategorier
Reflektioner

Är PDF-tidningar och ”radio-tv” webbens mörka framtid?

Plötsligt hände något – och utvecklingen börjar gå bakåt. Med mörka glasögon skulle man kunna se det så, när tidningarnas digitala versioner består av en nedladdningsbar PDF och den nya tv:n till 90 procent består av ”gubbe i rutan”.

Kategorier
Uppsnappat

Biljakter inte längre lika hett i amerikansk tv

Sajten TV Newser som bevakar kabel-tv i USA hävdar att de stora amerikanska nätverken har minskat ner på antalet direktsända biljakter.

Kategorier
Reflektioner

Tv-kriget på nätet sätter fokus på snabbheten

Att få vatten på sin kvarn är en väldigt skön känsla. Det kan jag intyga, efter att ha lyssnat på lördagens Medierna i P1. Flera tunga namn bekräftade då, på olika sätt, hur viktigt det är att vara först, snabbt på plats – och börja sända. Allt med bakgrund av det stora nyhets-tv-kriget som brutit ut på nätet när kvällstidningarna storsatsar.

Kategorier
Reflektioner

Bör apelsin-tv:n få upprättelse?

apelsinGunnar Wrede, en av mina Twitterföljare, tycker att apelsin-tv är en felaktigt hånad metod. Kanske är det dags att vi köper en blomsterkvast och ber apelsin-tv:n uppriktigt om ursäkt.

Kategorier
Uppsnappat

5 av 2012 års grodor från amerikansk lokal-tv

nyhetsbloopers

Möt ekorren Twiggy och se den arga attacken på reportern i pulkabacken – efter pausen!

Kategorier
Uppsnappat

8 intryck från polsk nyhets-tv

Foto: Wikimedia Commons (public domain)

Ibland kan det vara intressant att snegla på en arena som inte är lika känd som BBC, CNN eller de nordiska tv-kanalerna. I Polen är nyheter en av grundpelarna i det privata nätverket TVN.

Kategorier
Uppsnappat

Andraskärmen slår sig ner i tv-soffan

Uppdaterad | Många tittare surfar på en laptop eller surfplatta samtidigt som de tittar på tv, så också i Sverige. Det här har uppmärksammats både av tv-bolagen och av andra företag. I USA håller en marknad på att växa fram för tjänster till tv-tittarens andraskärm, så kallad second screen.

Kategorier
Uppsnappat

5 nyhetsgrodor du kanske missat

tv-robotNyhetsankare och intervjupersoner som sover i direktsändning, meteorologen som försvann och tv-spelsloggan som dök upp i BBC:s sändning om Syrien.

Kategorier
Uppsnappat

Ska mäta tittarsiffror baserat på Twitter

Twitter-birdEtt japanskt företag vill mäta hur många tittare ett tv-program har genom att kolla hur stor respons det får på Twitter.

Kategorier
Uppsnappat

Tv-jättarna trappar upp inför presidentvalet

• NBC bygger om torg   • CNN åker på bussturné

Democracy Plaza. Foto: NBC News (pressbild)
Pressfoto: NBC News
De amerikanska bolagen kämpar om att ha den bästa – och mest bildmässiga – valbevakningen i tv.

Kategorier
Uppsnappat

USA:s tv-bolag rustar för orkanen Sandy

De amerikanska tv-bolagen planerar just nu för orkanen Sandy som väntas slå till mot USA:s östkust i början av nästa vecka. ”Ingen vill dö när man bevakar en orkan” säger NBC-ankaret Al Roker till sajten TVNewser.

Kategorier
Reflektioner

Behöver publiken en påa?


SVT erbjuder sina nyhetssändningar utan på- eller avannonser i sin webbkanal Play Rapport. Att erbjuda nyhetsinslag on demand utan påannons är vanligare när nyhetssajterna blivit mer multimediala.