Kategorier
Uppsnappat

3 poddar som inspirerar mig som reporter

Att lyssna på journalistik från andra länder kan ge perspektiv och idéer att använda i den svenska bevakningen. Här är tre amerikanska poddar som ger mig ny energi.

Kategorier
Uppsnappat

Smarta högtalare ger möjlighet till interaktiv journalistik

Ljudrevolutionen. De smarta högtalarna och röstassistenterna kan ge möjlighet till helt ny radio. BBC kallar det ”konversationsradio” i väntan på ett bättre namn.

Kategorier
Uppsnappat

5 bevis för att det våras för radiomediet

Ljudet har fått en ökad status. Nu satsar fler på ljud och poddradio.

Kategorier
Praktiska journalisttips

5 tips till studentradiostationer

radioapparat1Mediemänniskan hade nöjet att hålla ett föredrag inför riksorganisationen Studentradion i Sveriges möte i Kalmar. Här är några av tipsen som jag gav.

Kategorier
Uppsnappat

Fristående privatkanal sänder lokala nyheter

Jag trodde faktiskt inte att det fanns lokal, fristående privatradio i Sverige längre. Men där hade jag fel!

Kategorier
Reflektioner

Otroligt tråkigt att Radio 1 läggs ner

Samtidigt som det redaktionella initiativet P4 Radio Hele Norge tuffar på i ett grannland, och TV2 News sänder nyheter i ett annat, läggs TV4 News och Radio 1 ner i Sverige.

Kategorier
Reflektioner

Är PDF-tidningar och ”radio-tv” webbens mörka framtid?

Plötsligt hände något – och utvecklingen börjar gå bakåt. Med mörka glasögon skulle man kunna se det så, när tidningarnas digitala versioner består av en nedladdningsbar PDF och den nya tv:n till 90 procent består av ”gubbe i rutan”.

Kategorier
Uppsnappat

5 frågor till SRS – Studentradion i Sverige

Studentradiostationernas riksorganisation har mycket på gång just nu. Mediemänniskan ställde fem frågor till deras vice ordförande, Emilia Håkansson.
Kategorier
Uppsnappat

Så funkar PPM – nya systemet som ska mäta radiolyssnare

Radiobranschen ska köra igång med ett nytt system för att mäta hur många som faktiskt lyssnar på olika rikskanaler i radion. Det kallas Portable People Meter (PPM) och känner automatiskt av vad utvalda personer i en panel lyssnar på.