Kategorier
Reflektioner

Varför är demokratiparagrafen okänd?

Allmänintresse? SVT tar avstånd från uttalanden och få sägs ha förstått varför. Om det stämmer behöver kanske orsaken (demokratiparagrafen) spridas till allmänhetens kännedom.

Kategorier
Reflektioner

Handlar public service-debatten om public service?

Det pågår ständigt en debatt om public service. Utan att ta ställning (trots att jag själv arbetar inom public service) saknar jag att diskussionen faktiskt handlar om vad svensk public service handlar om i grunden.

Kategorier
Uppsnappat

Public service och tidningarna kompletterar varandra

 #meg14 | Två tidningschefer och två public service-chefer diskuterade ledarskap på Mediedagarna. Det finns både likheter och skillnader mellan de båda världarna.

Kategorier
Uppsnappat

Public service-utredningen på 3 min

Hängde du med? Här följer en snabb sammanfattning.

Kategorier
Uppsnappat

Förslaget: Public service måste begränsa sin utveckling

Enligt vad Ekot erfar kommer den statliga public service-kommittén att föreslå att tv-licensen ersätts av en skatt. Dessutom nämns att public service-företagen bara ska få göra webbsidor som har direkt anknytning till programmen.

Kategorier
Uppsnappat

Public Servicerådet börjar blogga

Nybildade Public Servicerådet har precis startat en blogg om public service-frågor. Rådet beskriver sig själv som ett nätverk och opinionsbildare som vill slå vakt om public service grundläggande värden.

Kategorier
Uppsnappat

Hallå där, Gunnar Bergvall i nya Public Servicerådet


Mediemänniskan.se ställde några frågor till TV4-grundaren Gunnar Bergvall som nu tar initiativ till Public Servicerådet som ska slå vakt om värdet av public service. Just nu värvar rådet medlemmar som sedan ska bestämma vad rådet ska ta sig an.

Kategorier
Reflektioner

Allmänhetens public service-utredning behöver en knuff

Några JMG-studenter har tagit ett intressant initiativ och öppnat en webbplats där allmänheten kan vara med och komma med synpunkter på public service. Men allmänheten är oroväckande tyst på sajten.