Kategorier
Uppsnappat

Fojos bibliotek över god lokaljournalistik en brilliant idé

Lokalt. Hur kan vi journalister lära av varandra? Den frågan är enkel att svara på (genom att dela med oss) men svårare att genomföra i praktiken.

Kategorier
Reflektioner

Hur väcker vi ungas intresse för journalistyrket?

När redaktionerna nu har svårt att få tag på journalister som är intresserade av att jobba lokalt och med nyheter – vad gör vi då? Jo, vi kan börja såhär.

Kategorier
Reflektioner

Vi måste prata om den akuta kompetensbristen

#journokompetens Det är dags att ta kompetenskrisen inom journalistbranschen på allvar. I många år har man pratat om att utbildningarna sprutar ur sig för många journalister, men om sanningen ska fram: har detta verkligen skapat för många nyhetsjournalister?

Kategorier
Uppsnappat

Svar till dig som är sugen på att bli journalist

Regelbundet får jag frågor från ungdomar och blivande studenter som undrar: hur blir man journalist?

Kategorier
Reflektioner

5 saker jag saknade på min journalistutbildning

Den här texten ingår i en serie blogginlägg som riktar sig till dig som studerar till journalist eller som funderar på att hoppa på en journalistutbildning.

De flesta svenska journalistutbildningar har insett att det krävs praktisk kunskap i bagaget när man ger sig ut i arbetslivet. Därför är de flesta utbildningar breda och innehåller det mesta, men inte alltid allt man kan behöva. Här är några saker som jag saknade på utbildningen.

Kategorier
Reflektioner

Därför är journalist världens roligaste jobb

Tema: Journalistutbildning

Den här texten ingår i en serie som riktar sig till dig som funderar på att börja en utbildning till journalist.

Funderar du på att utbilda dig till journalist? Du har hittat ett av världens mest varierande och roliga yrken. Jag ska förklara varför.