Foto: Ojan/Wikimedia Commons (public domain)

GP gör om – följer flera trender

När man i dag surfar in på gp.se slussas en del av besökarna över till den nya sajten.

Nya gp.se öppnar permanent chatt

På onsdagen släppte GP sin nya sajt. Under huven innehåller den flera spännande nyheter – bland annat en permanent chatt med GP:s nya dialogredaktör under vardagar.

GP öppnar utvecklingsblogg och gör om sajten

Göteborgsposten sätter ett nytt trafikmål på 600 000 unika webbläsare per vecka. Om ett par, tre veckor ska sajtens nya etta lanseras, enligt GP:s digitala utvecklingschef på Twitter.

GP:s reporter låter detaljerna berätta


Då och då hittar jag guldkorn. Bilder, en text eller ett inslag som jag har svårt att glömma. Här är ett exempel på imponerande journalistik.

Artikeln om mordåtalet i Göteborg hade kunnat bli hur standardiserad som helst. Men GP:s reporter använder de unika detaljerna i förundersökningen så att vi som läser börjar fundera kring hur fasansfullt det måste vara att bli vittne till ett mord.

7 svenska nyhetschefer: Så här creddar vi

 


För någon vecka sedan blev Nyheter 24:s chefredaktör Ehsan Fadakar irriterad på att flera medier slutat att credda efter att de själva fått nyheten bekräftad av liknande eller samma källor som Nyheter 24. Detta fick mig att fundera över hur olika nyhetsredaktioner resonerar när det gäller att ge cred.