Hejdå, Altavista – sökmotorn läggs ner

Altavista läggs ner

I grundskolan förklarade lärare och bibliotekarier hur man sökte på nätet: ”Man går helt enkelt in på adressen www punkt altavista punkt com”. Det var längesedan jag satt i högstadiets datasal. I dag läggs Altavista ner av sin nuvarande ägare, Yahoo.

Här är nyhetsredaktionerna på Google Plus

När Google Plus i går släppte möjligheten att skapa sidor för varumärken tog det inte lång tid förrän de stora internationella nyhetsjättarna hade huggit sina namn. I Sverige verkar nyhetsredaktionerna betydligt mer tveksamma. Här är några exempel på hur sidorna kan se ut.

Nyhetssajter snart välkomna på Google Plus

Många nyhetssajter har i dag sina egna Facebook-sidor och Twitter-konton men ännu har inte Google Plus på allvar släppt in företag i tjänsten. Men snart är det dags.

Google släpper scoop-taggen ”standout” för journalister


Det var på Online News Associations konferens i Boston i veckan som Google presenterade den nya HTML-taggen standout som kan användas i koden som bygger upp en nyhetssajt. Tanken med standout är att journalisterna själva ska markera sitt bästa material, som scoop, grävande journalistik och exklusivt material. Mediemänniskan.se förklarar hur den fungerar.