En amerikansk politikbloggare lägger ner sin blogg. Då börjar nätet diskutera om bloggen är död.
Etikett: bloggar
Regelbundet får jag mejl från olika marknadsförare som föreslår ”samarbeten” på olika sätt. Bland annat vill de att jag ska stoppa in länkar till casinon ”naturligt” i texterna.
Det är inte bara hobbybloggarna som kämpar med att få en publik att växa och där det ekar tomt i kommentarsfälten. Även de etablerade medierna har många gånger svårt att få sina bloggar att lyckas. Att starta en blogg är lätt, men att driva den är betydligt svårare.
SVT drar igång bloggen ”Nyhetslabbet” där läsaren ska få följa med bakom kulisserna och där nyheterna som folk snackar om på nätet ska stå i centrum. Mediemänniskan.se ställde några frågor till en av Nyhetslabbets journalister, Freja Salö.
Det pågår ett bråk mellan ”gammelmedia” och ”nymedia”. Själv gillar jag diplomati, så därför tänker jag medla i debatten. För båda sidor har nämligen fel.
Varsågoda, Ajour-redaktionen! Här får ni några idéer om hur den traditionella bloggformen kan brytas på er nya sajt.
Sent omsider upptäckte jag Per Svenssons intressanta krönika i Sydsvenskan (skåningar; ha överseende med mig). Den är några månader gammal, men ack så aktuell, inte minst med tanke på Politiskt inkorrekts aviserade nedläggning. Den handlar om parajournalistiken, det där som ser ut som om det vore journalistik men som ”inte accepterar eller intresserar sig för journalistikens ideologiska, filosofiska och moraliska överbyggnad”.
Den kubanska bloggaren Ernesto Hernandez Busto säger att han varje dag skickar ut nyheter till 1 000 kubanska mobiltelefoner. Via sms.
Samtidigt som traditionell brittisk media får kritik för att vara för långsam i rapporteringen om upploppen i London, ökar bloggar och mindre nättidningar kraftigt. Studenten Gaz Corfield ska enligt honom själv ha fått en miljon sidvisningar på 24 timmar, sedan han började direktrapportera om upploppen på sin blogg The West Londoner.
Internetskräcken breder ut sig. För att undvika hot om våld eller inbrott i sitt eget hem gör man bäst i att sluta skriva saker på nätet, enligt flera varningar från polisen. Det är som att säga att det är bäst att hålla sig inomhus för att undvika att bli rånad.
Några JMG-studenter har tagit ett intressant initiativ och öppnat en webbplats där allmänheten kan vara med och komma med synpunkter på public service. Men allmänheten är oroväckande tyst på sajten.