Skapa modeblogg

modebloggSex tips för dig som modebloggar

Så du är intresserad av att starta en modeblogg? Här är några saker som kan vara värda att tänka på.

För den tekniska biten har jag skrivit en guide som ger dig en gratis, reklamfri blogg i ett nafs.

1. Många konkurrenter är inget problem

Ämnen som mode och mat på nätet har en sak gemensamt: Det finns ett stort community kring båda ämnena. Det finns många modebloggare och ännu fler är intresserade av att läsa modebloggar.

Själv har jag tidigare drivit en matblogg och blev då förvånad över hur många intresserade jag kom i kontakt med. Att blogga om ett populärt ämnesområde är verkligen ingen nackdel, snarare tvärtom. Det innebär att det finns många som vill läsa om det ämne du skriver om, exempelvis mode.

2. Gör din modeblogg unik

Om du vill att din blogg ska bli riktigt stor är ett bra tips att göra något inom ditt ämne (modebloggar) som du är ensam om (modeblogg specialiserad på klänningar).

Har du ett specialintresse inom ett populärt område som mat eller mode får din blogg en nisch, vilket gör den lättare att komma ihåg och blir en magnet för de som delar specialintresset.

3. Gör läsaren en tjänst

Ett bra tips för att få din modeblogg att växa är att alltid försöka ge läsaren något.

Det kan vara kunskap, exempelvis om din nisch (se punkt 2). Kanske är du jätteduktig på att sy klänningar. Då sitter du också inne med mycket kunskap som andra vill få del av och som du kan sprida via modebloggen.

Tjänsten som läsaren får av dig behöver inte bara vara tips eller kunskap. Det kan också vara underhållning, som att se dig showa eller läsa dina roliga kommentarer.

Det här bör du fundera på noga: Vilken tjänst gör du dina bloggläsare?

modebloggare4. Häng på andra modebloggar

Är du med och snackar i kommentarsfälten hos andra bloggar gör det att du visar upp din modeblogg. Underteckna alltid med samma sak och länka till din sida så fort du får möjlighet. Många kommentarsfält har en rad där du kan skriva in din bloggadress.

5. Få folk att komma ihåg din modeblogg

Har du ett Twitterkonto eller en Facebooksida kopplad till din blogg? Är du ofta ute och kommenterar på andra bloggar? Se till att allt har en liknande profil – från din bild på Twitter till det foto som dyker upp när du kommenterar.

En annan idé är att alltid ha ett eget sätt att exempelvis skriva under. Kom på en fras som är personlig, trevlig och som har med mode att göra.

6. Bilder är allt

Mode är ett ämne som oftast behöver bilder för att förmedlas riktigt bra. Många modebloggar tjuvkopierar modellbilder från kataloger på nätet, utan att egentligen tillföra något nytt. Här har du din chans! Egna bilder gör att din modeblogg känns mer genuin och personlig.

Gör din modeblogg proffsig, med eget namn och utan reklam – här är tipsen

Mediemänniskan.se

Ett svar på ”Skapa modeblogg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.