Gratis blogg-verktyg

Du kan ha följt den här guiden där jag visar hur du registrerar en gratis blogg. När du bloggat ett tag är det bra att få koll på hur många som besöker din blogg och vilka de är. Du vill kanske också veta hur din blogg ska gå lättare att hitta. Samtidigt vill du få mer tid till att blogga och automatiskt sprida din blogg till exempelvis Twitter och på Facebook.

Här är de viktigaste verktygen som jag använder för att sköta om min blogg. Alla är gratis:

1. Google Analytics

bloggareDet här verktyget är gratis och ger dig en otrolig statistik över dina besökare. Du kan se hur många de är, om de besöker bloggen flera gånger, vilka sökord som de har skrivit för att hitta till din blogg och mycket mer.

https://www.google.com/analytics/

2. Google Keyword Tool

Ett annat bra verktyg från Google som också är gratis är Keyword Tool. Det är egentligen till för dig som köper annonser hos Google, men vem som helst får använda det.

Du fyller helt enkelt i olika sökord och ser hur många som söker på ordet varje månad. På så sätt kan du hitta ämnen som passar på din blogg och som är bra att skriva om ur sökoptimeringssynpunkt. Skriver du mycket om ett ämne som många söker efter så kan det ge dig många fler besökare.

https://adwords.google.com/o/Targeting/Explorer?__c=1000000000&__u=1000000000&ideaRequestType=KEYWORD_IDEAS

3. Hur mår min sajt?

På sökmotorkonsult.se finns ett verktyg där du kan ta reda på hur bra sökmotoroptimerade dina sidor är. Det är faktiskt inte så krångligt som det låter. Du får poäng om du till exempel har ett speciellt ord i rubriken eller texten.

http://www.sokmotorkonsult.se/verktyg/onpage/

4. Dlvr.it

Med dlvr.it kan du koppla ditt RSS-flöde till Facebook och Twitter så att länkar till dina blogginlägg syns där automatiskt direkt efter att du skrivit ett nytt.

http://www.dlvr.it

 

4 svar på ”Gratis blogg-verktyg”

Hur gör jag för att på min blogg lägga till knappar så man kan rekommendera min blogg till Fb,Twitter,Instagram o.s.v.
PS:Jag har bloggen på bloggplatsen och har en Imac och är riktigt dålig på det tekniiska.

Mvh
Tack på förhand för hjälpen

Mike

Hej! Det verkar man kunna göra via adressen publish.twitter.com – följ instruktionerna på sidan. Har ingen koll på Bloggplatsens funktioner, men de flesta bloggverktyg brukar ha ett läge där man kan ändra design eller klistra in kod. Lycka till!

Svara

En sidovy skulle jag översätta till ”sidvisning”. Lite förenklat skulle man kunna säga att om jag går in på din blogg 20 gånger så får du 20 sidvisningar. Ett bättre mått är ”unika webbläsare”, men inte heller det går att jämföra med riktiga läsare.

Läs mer i det här blogginlägget: http://korta.nu/ut918

Hör gärna av dig igen om du har fler frågor!

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.