Ge din gratis blogg första hjälpen

5 saker du bör göra direkt efter att du registrerat en gratis blogg

bloggareDu har kanske följt den här guiden och skaffat en gratis blogg. För att höras och synas på nätet krävs att du berättar att du finns. Det vimlar av bloggar på nätet och om du bara registrerar en gratis blogg utan att marknadsföra den är det ungefär som att tejpa upp en affisch – några kanske går förbi och ser vad det står, men du missar de allra flesta.

Här kommer därför några tips som du bör göra så fort som möjligt:

1. Fyll på din blogg med några inlägg

En tom eller nästan tom blogg är inte mycket att marknadsföra. Jag förstår att du känner dig engagerad och vet att du kommer att satsa på bloggen, men börja med att skriv några bra inlägg innan du gör reklam för den.

2. Berätta lite om dig själv

En av de viktigaste sakerna att göra först är att skriva vem det är som bloggar. Om du av något skäl måste vara anonym kan du ändå skriva en liten text om vad du är intresserad av och vad bloggen handlar om. Det gör att bloggbesökaren snabbt kan bilda sig en uppfattning om han eller hon har kommit till rätt ställe.

3. Berätta om din blogg för dina vänner

Lägg upp en länk till bloggen på Facebook och Twitter. Redigera informationen om dig på sajterna och lägg till bloggadressen även där. Dina vänner kanske sprider nyheten om den nya bloggen vidare.

4. Registrera bloggen på bloggportaler

En bloggportal är en sajt som listar bloggar i olika kategorier. Genom att lägga till din blogg på sådana sajter får du dina första viktiga länkar som pekar till bloggen. En sajt är bloggportalen.se

5. Se till att du pingar bloggtjänster på nätet

Varje gång du skriver något nytt kan du automatiskt se till att din blogg talar om för så kallade pingtjänster att det finns något nytt att läsa. De lägger då upp en länk till din sida.

Använder du WordPress kan du lägga till adresser till pingtjänster under Inställningar och Skriva. Här är några som jag använder:

http://rpc.pingomatic.com/
http://rpc.twingly.com/
http://nyligen.se/ping/
http://nybloggat.se/ping/media
http://www.frisim.com/ping/
http://ping.bloggnytt.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.