Videoklipp: 16 rundturer på nyhetsredaktioner

Bakom kulisserna | Mediemänniskan öppnar en Youtube-kanal. Tills vidare samlar den intressanta klipp som redan finns utspridda på Youtube. Den första spellistan innehåller 16 studiebesök på nyhetsredaktioner världen över. Spana in hur BBC World News, ABC News och Chicago Tribune har det på jobbet – eller häng med upp i en amerikansk nyhetshelikopter!

Följ bloggen via Facebook!

  • Få uppdateringar direkt i ditt flöde
  • Läs serieteckningar om journalister – bara på Mediemänniskans Facebooksida

Mediemänniskan firar ett år på bloggen och på Twitter, med över 800 följare. Sedan några månader tillbaka finns bloggen också på Google Plus. Nu öppnar dörrarna till Mediemänniskans Facebook-sida. Följ bloggen lätt och få utvalda uppdateringar i flödet genom att gilla sidan.

Bloggen fyller 1 år

Den 14 juli förra året slog Mediemänniskan upp dörrarna. 300 texter, 150 blogginlägg och 840 Twitterföljare senare fyller sajten ett år. Mediemänniskan har snittat på tre blogginlägg i veckan.

Det som är roligast är att du faktiskt läser bloggen – och att det finns ett intresse för huvudämnena journalistik, media och nyhetswebb. Tack för att du följer bloggen!

Hjälp till att skapa lista över journalist-lingo

”Synk”, ”knäck” och ”rubbe” – vilka fler uttryck och ord använder journalister i sitt jobb? Ta en paus framför skrivbordet och fundera: Vilka ord bör finnas med på listan?