Kategorier
Imponerande journalistik Poddradiotips

Podden alla radiojournalister borde lyssna på

RADIO. Samhällsreportern Måns Mosesson berättade om sin journalistiska form på Radiodagen. Medieormen släppte föredraget som podd – och innehållet borde alla radioreportrar inspireras av.

Kategorier
Imponerande journalistik

Lokaltidningen avslöjade härskartekniker

Då och då hittar jag guldkorn. Bilder, en text eller ett inslag som jag har svårt att glömma. Här nedanför följer ytterligare ett exempel på imponerande journalistik.

@RetorikKalle tipsade om en artikel på Twitter. Journalisterna har kopplat in en genusforskare som granskat maktspråket under ett kommunfullmäktigemöte. Resultatet följdes sedan upp i flera artiklar.

Kategorier
Imponerande journalistik

LA Times faktakartor imponerar


När jag skrev den här texten om databasjournalistik upptäckte jag amerikanska Los Angeles Times satsning på att kartlägga Los Angeles olika områden.

Kategorier
Imponerande journalistik

GP:s reporter låter detaljerna berätta


Då och då hittar jag guldkorn. Bilder, en text eller ett inslag som jag har svårt att glömma. Här är ett exempel på imponerande journalistik.

Artikeln om mordåtalet i Göteborg hade kunnat bli hur standardiserad som helst. Men GP:s reporter använder de unika detaljerna i förundersökningen så att vi som läser börjar fundera kring hur fasansfullt det måste vara att bli vittne till ett mord.

Kategorier
Imponerande journalistik

Intressanta bilder inifrån Nordkorea

Det är inte varje dag vi får se Pyongyang på bild. AP-fotografen David Guttenfelder har tagit intressanta bilder inifrån Nordkorea. De blåa fasaderna på skyskraporna, förfallna och fria från reklam, är både vackra och skrämmande på samma gång.