torsdag 28 januari, 2021

Mediemänniskan.se

Inspiration och input för nyhetsjournalister.

Illustration: Mediemänniskan

Låt skoltidningen komma ut regelbundet

DEL 4. Det är vanligt att en skoltidning kommer ut en gång varje läsår och då i ett enda nummer. Genom att sänka ribban för varje utgåva kan skoltidningen leva under hela läsåret.

Alla texter och tips i serien om skoltidningar.

Självklart finns det saker för skoltidningen att berätta om under hela läsåret. Skoltidningen är ett inspirerande sätt att arbeta praktiskt med främst svenska, samhällskunskap och bild — men även lära sig mer om andra ämnen beroende på vad artiklarna handlar om.

Ett vanligt misstag att skoltidningen kommer ut för sällan. Den blir mer en årsbok än en tidning. Minska antalet sidor och låt tidningen komma ut flera gånger under terminen, exempelvis en gång i månaden. Eller bygg en bubblande mediesajt som kan uppdateras regelbundet.

Elevernas redaktion kan på så sätt följa händelseutvecklingar, publicera reaktioner på förra numret och lära sig mer om hur medielogiken fungerar. Det går också att förbättra kvaliteten — man har alltså flera chanser på sig.

Alla texter och tips i serien om skoltidningar.

Kommentarer:

  1. Håller med om detta!
    Regelbunden publicering ger ofta mycket mer igenkännande på skolan. Brukar ofta säga detta till skoltidningar jag träffar som kört fast lite – bättre att ni släpper flera kortare nummer än ett jättetjockt och perfekt nummer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *