En vanlig floskel är att journalister alltid ska ha publikens behov och vanor i fokus. Men vad innebär egentligen det?

En vanlig floskel är att journalister alltid ska ha publikens behov och vanor i fokus. Men vad innebär egentligen det?
Något som aldrig kommer att sluta förvåna mig är hur stora svenska redaktioner hanterar sina tipsare och publikkontakter.
Ungdomar är intresserade av samhällsfrågor, men saknar ofta traditionen att återvända till klassiska nyhetsmedier. Hur kan dagens journalister nå ut?
Propagandatrollen dyker upp på de flesta ställen på nätet. Så även på min blogg. Nu har jag fått ställa in kommenteringen så att allt måste godkännas innan det publiceras. Trots det strävar jag efter att ha högt till tak på bloggen.
Många journalister funderar över hur de ska dra gränserna på Facebook – ska man släppa in alla läsare, lyssnare eller tittare som ”vänner” eller ska man hålla sig till enbart de man känner.
#meg14 | Under Mediedagarna tog David Crouch, redaktör på Financial Times och gästföreläsare på JMG, upp misstänksamheten mot etablerade medier.
Det snackas mycket om sociala medier inom journalistkretsar just nu. Hashtags är det heta och dialogen är framtiden. Men om ämnet som borde ligga oss närmast — journalistik — snackar vi förvånansvärt lite.
En resumé av veckans publiceringar, där även Mediemänniskan deltagit med ett inlägg på SVT Debatt.
Det räcker inte med ett enda mediemagasin i P1 och ett gäng nischade branschtidningar. Myter om hur journalister jobbar verkar kunna få fäste ändå.
Radiobranschen ska köra igång med ett nytt system för att mäta hur många som faktiskt lyssnar på olika rikskanaler i radion. Det kallas Portable People Meter (PPM) och känner automatiskt av vad utvalda personer i en panel lyssnar på.